Nota de la comissió de l'associació de veïns de la platja de Sant Sebastià

El 25 de juliol de 2002, diversos veïns ens reunim per constituir l'Associació de Veïns de la Platja de Sant Sebastià de Sitges.

Durant aquests set anys, Mª Carmen Fernandez, al costat d'altres persones han estat al capdavant de la mateixa. A tots ells volem agrair públicament el seu treball dins de l'associació.

Avui s'ha renovat la junta i altres persones prenen el "testimoni" amb il·lusió i noves idees.

Les obres dutes a terme en l'entorn del barri de San Sebastià han servit de detonador per a que molts veïns, fins a la data desconeguts uns dels altres, coincidissin en fòrums d'opinió davant de problemes que afectaven el barri. I si és cert que s'han fet millores i que s'ha realitzat una gran inversió publica, també és cert que el resultat no ha estat l’espera’t, afectant molts veïns.

Tenim una platja de disseny globalitzat i hem perdut una platja amb identitat singular. S'ha endurit l'accés a l'Ermita i s'ha il·luminat en excés el seu entorn amb menyscapte de la il·luminació que al seu dia es va instal·lar per a la seva façana i campanar. Un lloc senzill, suau i sense grans pretensions.

I fruit d'aquestes obres i falta de planificació, han sigut els problemes de circulació amb les protestes dels veïns del carrer Joan Maragall, la impossibilitat de recollir les escombraries adequadament en llocs de la zona, el increment de contenidors en zones inadequades, la inutilització dels contenidors subterranis a la zona de Miramar, i les olors que emanen de tots ells.
Advoquem per una harmonia entre els establiments de restauració i el vianant, evitant la massificació de les terrasses.

No en diguem més del resultat de totes aquestes obres. Molts escrits ja s'han publicat sobre això amb molt encertades opinions al setmanari L’ Eco de Sitges, Diari de Vilanova i altres mitjans de comunicació.

Volem deixar constància que l'Associació de veïns pretén col·laborar i ajudar al Consistori de torn en la seva tasca al barri. Però que alhora és i serà molt crítica i bel·ligerant amb les actuacions improvisades o unilaterals.

Ens agradaria que Sitges, fos una "marca", una referència de població acollidora i integradora, de riquesa cultural, neta, ordenada i singular.
I divertida, ... no?

Finalment indicar que aquelles persones, ja siguin veïnes o no, es poden comunicar amb aquesta associació mitjançant el següent correu electrònic: avpsssitges@gmail.com, així com tenir informació mitjançant la pagina web
http://www.avpsssitges.blogspot.com/

Agost 2009
La Comissió